Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

SCREEN viert mijlpaal met 200e installatie van de Truepress Jet L350UV-serie

12 juli 2022

SCREEN heeft wederom een mijlpaal bereikt met de verkoop van de 200e Truepress Jet L350-printer. De investering in deze label printer, een Truepress Jet L350UV SAI S, werd gedaan door Hickman Label Company uit Lebanon, in het Amerikaanse Tennessee.

Het was alweer in 2014 toen SCREEN de eerste generatie Truepress Jet L350UV aankondigde, gevolgd door latere modellen de Truepress Jet L350UV+ en +LM, en de huidige Truepress Jet L350UV SAI serie. Deze laatste generatie SAI biedt een nog hogere stabiliteit, met printsnelheden tot 60 meter per minuut. Met zeven kleuren is het kleurbereik extreem hoog en verder heeft de SAI nog extra plek voor een optionele functionele inkt.

‘Door te leren, te delen en eerlijk te zijn tegenover elkaar kunnen beide organisaties innoveren, groeien en succesvol zijn’

Matt Dass, mede-directeur van het Britse Springfield Solutions - een van de grootste en invloedrijkste labelklanten van SCREEN ter wereld - gaf zijn commentaar op deze mijlpaal: ‘Nadat we in 2014 's werelds eerste L350 installeerden, hebben we de daaropvolgende acht jaar geïnvesteerd in nog eens vier L350-machines, waaronder twee Low Migration L350+LM persen. In deze periode heeft de technologie van SCREEN Springfield geholpen zijn digitale printcapaciteit enorm te laten groeien.’

‘Dit is precies waar onze 30-jarige samenwerking met SCREEN over gaat - een samenwerking. Door te leren, te delen en eerlijk te zijn tegenover elkaar kunnen beide organisaties innoveren, groeien en succesvol zijn. Ook nu werken we nauw samen om het volgende hoofdstuk in de evolutie van digitaal printen verder te ontwikkelen.’

‘De vraag naar digitaal drukwerk stijgt jaar op jaar’

Yukiyoshi Tanaka, President van SCREEN Graphic Solutions Co., Ltd, geeft aan: ‘De pandemie heeft nog eens duidelijk gemaakt dat de etiketten-business een essentiële industrie is. De vraag naar digitaal drukwerk stijgt jaar op jaar. De behoefte aan kleinere, non-contact productie-units heeft in combinatie met het tekort aan materialen geleid tot een aanzienlijke heroverweging van de snelheid en efficiëntie van productieprocessen.’ ‘De Truepress Jet L350UV SAI heeft niet alleen alle kenmerken van digitaal printen, maar levert ook gebruiksgemak en de hoogste uptime in de markt. De Japanse bouw garandeert een superieure print- en kleurstabiliteit ondersteund door proactieve service-systemen. SCREEN zal blijven bijdragen aan de ontwikkeling van deze industrie door in te spelen op de uiteenlopende behoeften van klanten en daarvoor optimale oplossingen te bieden.’

Ook in de Benelux staan inmiddels tien Truepress Jet L350UV systemen in productie die rechtstreeks ondersteund worden vanuit het Europese hoofdkantoor in Amstelveen.