Abonneren  Inloggen

Drukkersmarkt in Den Bosch

1 juni 2023

Drukwerk in de Marge organiseert op zaterdag 3 juni een Drukkersmarkt in Willem II in Den Bosch. Op de markt zijn twintig stands te vinden met bijzonder, handgemaakt drukwerk: boekjes, affiches, kaarten en meer.

Margedrukkers bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters. Het aanbod varieert van literaire uitgaven tot prenten, posters en kunstenaarsboeken. Bijna elke belangrijke Nederlandse auteur heeft in de loop van zijn of haar loopbaan wel bij een marginale uitgever gepubliceerd. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.

Drukwerk in de Marge organiseert jaarlijks de Drukkunstbeurs, in oktober in de Prodentfabriek in Amersfoort. Die tweedaagse beurs trekt rond de 1500 bezoekers. Deze Drukkersmarkt is een nieuw initiatief: een manier om liefhebbers van bijzonder drukwerk ook in het voorjaar aan hun trekken te laten komen. De markt in Den Bosch is de tweede editie. De eerste editie was vorig jaar in Nijmegen.

Willem II bevindt zich aan de Boschdijkstraat 100 in Den Bosch. De Drukkersmarkt is geopend van 10:00 tot 16:00 uur en de toegang is gratis.

Le Petits Prints

Op dezelfde locatie is het Grafisch Atelier Den Bosch gevestigd. Tijdens de Drukkersmarkt is ook de tentoonstelling ‘Le Petits Prints’ te zien: meer dan 200 miniprenten van maximaal 7 cm groot, gedrukt op een 3D-geprinte pers.
Meer informatie is hier te vinden.

Bron en afbeelding: Drukwerk in de Marge


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters