Abonneren  Inloggen

Digitale printtechnologie centraal tijdens Peak Performance Print

26 februari 2024

Digitale printtechnologie stond centraal tijdens Peak Performance Print, op 30 en 31 januari. Fujifilm Europe organiseerde dit evenement in het nieuwe Print Experience Centre in Ratingen, nabij Düsseldorf.

Steeds meer offsetwerk verschuift naar inkjetprinting, terwijl deze digitale druktechniek nog lang niet is uitontwikkeld. Digitale tonerdruk is daarentegen een grotendeels uitontwikkelde techniek, maar blijft volgens marktkenners een belangrijke rol spelen. In beide digitale druktechnieken blijft Fujifilm investeren, zo bleek uit de presentaties en live machinedemonstraties tijdens Peak Performance Print.

Wat had Peak Performance Print te bieden? Onze selectie van de hoogtepunten:

  • B2-formaat snelgroeiend in digital printing

In het digitale drukdomein winnen persen die kunnen drukken op minimaal B2-formaat papier en karton snel aan populariteit, zo vertelde Mark Stephenson, product manager Digital Printing en Press Systems bij Fujifilm.

  • Inkjet in verpakkingen: eerste Europese plaatsing van Jet Press FP790

Eco Flexibles uit het Britse Northampton is het eerste bedrijf waar Fujifilms nieuwe rotatie-inkjet verpakkingspers FP790 is geplaatst. Dankzij deze miljoeneninvestering kan Eco Flexibles nu mono-verpakkingsfolies en papieren verpakkingen bedrukken via watergebaseerde inkjettechnologie, tot een breedte van 790 mm.

  • Inline inkjetprinting op hybride pers

Fujifilm lanceerde 30 januari ook zijn 46kUV inkjet-printstationsysteem, een nieuwe geïntegreerde printoplossing voor industriële productiebewerkingen op een breed scala aan etiketten en verpakkingsmaterialen.

In het nieuwste PRINTmatters magazine, dat deze week bij abonnees op de mat valt, lees je een uitgebreid verslag van Peak Performance Print. Wil je het PRINTmatters magazine ook ontvangen? Neem dan een proefabonnement en kies voor nazending!